dinsdag 27 november 2012

Daily december 2012

Hier is mijn daily december (lapbook) album voor 2012. 

Zelden zo'n foeilelijk album gezien zeker? Dit komt waarschijnlijk omdat ik zo'n zeven verschillende papierlijnen, die qua kleuren niet helemaal op elkaar afgestemd waren, in één album heb gebruikt. Het is trouwens wel allemaal kerstpapier.


Dit ziet er nog wel aardig uit toch? Lekker rustig.


Nu niet meer...haha!

Oorspronkelijk ontwerp is van Paperphenomenon, Kathy Orta. Zij heeft een aantal tutorials van dit album op Youtube gezet. Als je dit album ook zou willen maken, raad ik je wel aan om eerst het filmpje te bekijken en daarna de meeste afmetingen ergens te noteren. Kathy geeft namelijk nog weleens de verkeerde maten door. Dat zou niet zo erg zijn als hier überhaupt al deze file folders te krijgen zouden zijn. Ik heb in plaats van file folders voor dit album dossiermappen (Bruna) gebruikt.
  












maandag 19 november 2012

Statistieken

Soms kom je via Google op sites terecht waarvan je denkt; dat heb ik toch helemaal niet ingetypt? 
Als je bij statistieken van Blogger kijkt, dan is dit precies omgekeerd: 'wtf was die aan het zoeken?'. 
Zo zag ik deze week de zoekwoorden 'dik en blond' (eh?) voorbij komen. Ook de zoekwoorden 'leeuw ascendant  en 'cavia hangmat maken'. 

Daar komt dan deze week bij; 'duct-tape vogelvoederbak'.




Deze foto van  Chels is gemaakt bij Douglas. Je 'krijgt' dan eerst glamour make-up en advies van een Douglas visagiste en daarna volgt een professionele fotoshoot. 





 Terwijl iedereen de hand op de knip houdt, proberen wij de economie nog een beetje draaiende te houden door na de make-up sessie van Chels bij Douglas, ons ook op te laten maken door een MAC-MUA (Make-Up Artist van Mac Cosmetics). Bovenstaande foto heb ik later thuis gemaakt terwijl Chels haar haren net goed wilde doen voor de foto, die ik dus al gemaakt had.   

dinsdag 13 november 2012

Heavy


Metal Tape Art; 
gezien bij 'rach0113' van d.d. 17-04-2011 op YouTube.  

Op wit cardstock letters (Kruidvat) en drie stansjes van TH geplakt. Verschillende stukjes
metaalfolie (nog over van kerstballenkrans; van Action) erop geplakt. Alles met een embossingtool (MakeMe) nog nagetrokken. Daarna alles met zwarte acrylverf ingesmeerd. Hiervan weer het meeste afgeveegd. Een beetje metallic verf (Judi Kins, Mica gloss chocolate) erop gedaan. Het meeste hiervan ook  weer afgeveegd.
Wordt vervolgd....

vrijdag 9 november 2012

Undo


Lang leve kabinet Rutte II! De zorgtoeslag verdwijnt en er komt een inkomensafhankelijke premie zorgverzekering. Hevig protest volgt. Hierbij zou ik denken aan vlammenwerpers, traangas, waterkanonnen, moletov cocktails en rubberen kogels. In Nederland gaan hevige protesten over woordgrapjes. Ik ben niet alleen honderd jaar te laat geboren maar ook nog in het verkeerde land.
Vooral premier Rutte moest het ontgelden want hij werd Marx Rutte genoemd. Inmiddels wordt het regeerakkoord opengebroken voor het omstreden zorgplan.
Mark (gymnasium- en geschiedenisopleiding) en Diederik (gymnasium- en technische natuurkunde opleiding), chapeau! 
Sjapo van deze kant! Misschien kan er in de tussentijd ook een bedrijfseconoom geraadpleegd worden en als jullie toch weer over het zorgplan gaan praten kan er dan ook een agendapunt opgenomen worden over de alleenstaande ouderkorting, welke in 2015 afgeschaft gaat worden? Dit zou ik dan persoonlijk weer erg waarderen.



zondag 4 november 2012

Mini albums Graphic 45



Van Aukje (Aukje-hetebrij.blogspot.com) kreeg ik deze week mijn allereerste award! Hartstikke lief natuurlijk en in feite zou ik dit aan de zijkant van mijn blog moeten zetten. Hier zijn dan een paar regels aan verbonden, zoals bedanken, award posten, de award 5x doorgeven en een reactie achterlaten. In de eerste instantie dacht ik; 'Daan, ga nou niet weer zitten zeiken, post die award, en geef hem vijf keer door maar eigenlijk heb ik hier helemaal niet zo zin in. Knap lullig van me...sorry!

Tsja, en dan nu een subtiele overgang naar een mini-album (Little Darlings, Graphic 45 papier) die Chelsea heeft gemaakt. Deze mocht ik dus nog niet op mijn blog zetten omdat de trotse ouders het boekje nog niet hebben ontvangen.(Ik ben lekker bezig)


Ik heb eindelijk het mini-album in elkaar gezet van het 'Bird Song Collection' papier. 


Twee totaal verschillende albums a-la-Kathy Orta 
(= Paper Phenomenon; vintage lunch box mini album, sept kit club 2012).