zondag 27 januari 2013

Wc-rol notitieboekje


Voor het maken van deze kaft, zie mijn eerdere post. 


zaterdag 26 januari 2013

woensdag 23 januari 2013

Gevonden

Hoorde u vanmorgen op het journaal kamerlid Lea Bouwmeester ook zeggen dat ze door de bomen het bos niet meer kon vinden. 
Dat was grappig hè? 


Dat is toch echt niet moeilijk hoor.


Je kon vandaag zelfs door de bomen het bos zien.


 Ik zag een witte flamingo vliegen. 
Dat was eigenlijk wel vreemd want die vliegen bij voorkeur 's nachts.


dinsdag 22 januari 2013

Happy Valentine!


Het is nog een beetje vroeg voor Valentijnsdag maar misschien een leuk ideetje (ahum). Ik kocht jaren geleden zo'n tien valentijnskaarten met plantenzaadjes bij de Hema. Wat voor zaadjes en kaarten het waren weet ik niet precies meer. Wat op de achterkant van de kaarten stond, weet ik nog wel. Ik had aan alle vrouwen gevraagd, waar ik toendertijd mee werkte (dat waren er heul veul), een lippenstift-kus te geven en hun naam erbij te schrijven. Nog een tekstje erbij; 'nu krijg je eens zaad van ons'. Terwijl ik dit typ kan ik me eigenlijk geen vrouwspersoon herinneren die hier niet aan mee wilde doen. Ik kan me ook niet herinneren of ik nog getwijfeld heb om ze op de bus te doen, waarschijnlijk niet.

M., ik weet dat je hier af en toe even meeleest en ik zie je nu glimlachen want jij was echt koelbloedig. Jij kreeg er ook één in de bus en je dacht dat het een reclamefolder was en gooide het bij het oude papier. Maar er waren erbij die er niet zo gemakkelijk mee wegkwamen. Als mannen gezeik thuis hebben, dan vertellen ze dat elkaar. Ik wist dat niet. Stelt u zich een sportkantine voor. Er zitten vaak wat mannen aan de bar. Er zijn ook vaak wat vrouwen in de buurt. Vertelt er één dat hij zo'n ruzie thuis had gehad om een valentijnskaart. (Wie zijn die vrouwen? Ik ken ze echt niet! Ja, het zal wel, Je krijgt toch niet zomaar zo'n kaart).  Hè, ik heb ook een valentijnskaart gehad. Ik ook . Heb jij ook zo'n kaart gehad?  Er kwamen er nog vier erbij staan. Dan moet het wel iemand van hier geweest zijn. Ik dacht toen als ik nu laat merken dat ik die kaarten heb verstuurd zijn de blessures volgende week nog niet over en probeer dan maar eens niet te lachen.

Ik had er ook één naar de man van (een andere) M. gestuurd. Ik hoorde haar er maar niet over. Ik was toch wel nieuwsgierig. 'Heb je de laatste tijd nog post gehad'. Oooh, was jij dat die kaart had gestuurd. Ik dacht wel dat diegene vanzelf zou reageren.

Sneeuwpret met David Beckham




We zagen zelfs een kleine pinguïn.





zaterdag 19 januari 2013

Pelle, ga af


Als Pelle morgen voor Feyenoord scoort, noemen we hem Pelle. 


Prettig toch als je tegen Pelle zit, nee en af kan zeggen. Helemaal als je even zijn gezicht erbij ziet. 

vrijdag 18 januari 2013

Je weet wel

Lieve Kay,

We missen je enorm, weet je dat? Ik denk sowieso nog elke avond aan je. Die schouder waar ik op viel omdat ik met een arm in de lucht op de grond stortte om m'n camera te redden en jou tegen te houden met je grootheidswaanzin om vier labradors aan te vallen en Chels nog achter je aan rennend: ik kon hem echt niet meer houden, mam. Op die schouder, daar kan ik nog steeds niet op liggen.
Er is trouwens geen blurrie meer naar beneden gekomen maar poederwitte, prachtige sneeuw. Wat zou je het nu naar je zin hebben gehad. Rennend en happend door de sneeuw die naar beneden kwam en dat alleen omdat jij als enigste van ons, al een paar keer op wintersport was geweest.
Weet je nog, als ik je uitliet en geen zin had in 'smalltalk' van andere hondenuitlaters? Sorry nog daarvoor, dat andere honden bij je weggehouden werden alleen omdat ik zei: 'doe maar niet te dichtbij hoor, hij bijt'. (Terwijl je dan kwispelend naast me stond).
Er staat hier nog steeds een grote doos met koekjes. Je weet wel, die koekjes die eerst een tijdje op je neus lagen voordat je ze uit de lucht pakte.
Wat was je dol op flesjes water en wat heeft Chels achter je aan gerend als je weer een flesje water te pakken had. Prachtig vond je dat. Het kraken van het flesje en het geluid van klotsend water.
Hoe je kon klokkijken hebben we nooit begrepen maar zes uur was toch echt zes uur.  Je legde je kop dan op schoot om uitgelaten te worden om daarna vervolgens naar binnen te rennen om te eten.
Je kon geen seconde alleen zijn want dan begon je al te piepen. Grappig dat je dan niet kon kiezen bij wie je ging liggen. Diegene die in de keuken stond of diegene op de wc. Wat zijn we over je heen gevallen omdat je ineens achter ons lag.
Chels heeft het al over een puppy en zoals je weet ben ik opgegroeid met honden maar van alle honden sta je met stip bovenaan en wat mij betreft onvervangbaar......




dinsdag 15 januari 2013

Art journaling

Hieronder twee dubbele pagina's uit mijn Dylusion (jegaattochgeenkerstkadootjesvoorjezelfkopen?Duswel)art-journal-album. In zo'n leeg, nieuw album wil je het snel nog te netjes doen terwijl 'it's only paper people'. Om de twee lege pagina's snel te kunnen vullen heb ik afgekeken van Teesha Moore.


en heb ik afgekeken van Dyan Reavely.


Dit moet ik eigenlijk niet vermelden maar ik besteedde voor bovenstaande pagina's niet voor €75 aan Dyan's stempels. Hier in huize SoloParent heb ik 'Dylusion stamps' opgezocht via google afbeeldingen. De meeste webshops zijn beveiligd tegen rechtermuisknop 'afbeelding opslaan' dus sla je gewoon de hele webpagina op. Met photoshop verklein/vergroot de gewenste afbeelding en de rest gooi je weg. Hierna heb ik de afbeelding op wit papier geprint en de teksten op roze papier.
Ik kocht voor mezelf voor onder de kerstboom een Dylusions album en vijf sprays. Dyan Reavely (Ranger) heeft alle kleuren van de sprays gevuld in waterpenselen. Je kunt ook gewoon wat inkt sprayen op een vel anti-aanbak-folie (blokker of action € 2 à € 3) of op een Tim Holtz (Ranger) craft sheet (à € 19) en hier een (water)penseel door heen halen en de stempel inkleuren. Omdat ik geen zoveel grams bepaald merk aquarel papier heb gebruikt lopen de kleuren wat door. 

zondag 13 januari 2013

woensdag 9 januari 2013

LeukWijf.NL

- Whoever said diamonds are a girl's best friend never owned a dog -

Hier loop ik inmiddels van tranendal weer terug naar tranendal en dan bedoel ik niet het gehucht in Groningen. Donderdag 3 januari j.l. om 09:03 is de mooie, slimme, lieve, leuke, knappe maar ook erg zieke Kay ingeslapen. Na de zoveelste traan kreeg ik een schop onder m'n dikke kont van N.. Ze zei; 'Wat heb je nou liever?'. Wil je dat je dochter zegt; 'mijn moeder is/was een leuk wijf of mijn moeder is/was een huilebalk'. Dat heeft geholpen. Ik heb er zelfs over nagedacht en ik heb gegoogled. Hebt u dat wel eens gedaan? Googlen op 'leuk wijf'? Dat zijn er echt niet veel hoor. Wie dacht nog Linda de Mol op het beeldscherm te krijgen,  komt bedrogen uit. Die lijkt zelfs niet eens meer op Linda de Mol. Maxima dan? Mwaoh, neuh... ook wanneer je 30 keer in 52 weken op vakantie gaat, maakt dit je nog geen leuk wijf.  Ik kwam na het typen van 'leukwijf' terecht op 'mrs. Bruja blog'. Goed geschreven, scherp. 


Op het blog van (leuk wijf) jennibelliestudio.blogspot vind je allerlei zelfgemaakte artjournals.
Ik maakte dit notitieboekje van een wc-rol. Met een pva-lijm (ik heb houtlijm gebruikt) plak je dun papier (uit bijv. een schoenendoos) op een doorgeknipte wc-rol. Hierna heb ik dit geverfd met bruine verf (blauw en rood met geel gemengd). Hierna nog wat turquoise verf her en der gesmeerd. 


De 'kraaltjes' zijn gemaakt van ingekleurd papier. Het zijn schuine, dunne, lange reepjes papier die je oprolt en vastlijmt. Na het vastlijmen heb ik ze twee keer in de glossy accent gezet. 

dinsdag 1 januari 2013

Gelukkig Nieuwjaar!!!


 

Achter de wolken schijnt de zon....


Heel veel geluk toegewenst in ......