woensdag 29 januari 2014

U of u

Heel vaak zie je u geschreven met een hoofdletter. Je hoeft echt geen Neerlandicus te zijn om te weten dat je u met een kleine letter schrijft. Tenzij je natuurlijk iets rechtstreeks aan God schrijft maar hoe vaak gebeurt dit?
Vandaag werd ik in de supermarkt geholpen door een mannelijke cassière.  Terwijl ik de boodschappen de tas in schoof, riep hij naar een collega van drie kassa's verderop. 'U kunt dicht hoor'. Wanneer ben je een u vroeg ik aan hem. Ik wil namelijk nog helemaal geen u zijn. 'Tsja, dat is een beetje op gevoel, denk ik'; zei hij.  Alsjeblieft en een fijne dag nog verder, gevolgd door een glimlach en een grote zwaai van de kassabon in mijn richting. Ja, jij ook, riep ik nog enthousiast. Hierna had ik gewoon met de boodschappen snel weg moeten rennen zodat ik zijn 'dank u' niet zou hebben gehoord.


Binnenkort een hoop nieuwe artikelen (in onze eigen stijl) bij www.bertha010.nl. Zoals bovenstaande nachtkastje, een grote eikenhouten kast, een teakhouten kast, grote keukenkast, drankenkastje, drie tafels, grote groene industriële dossierkast, stoere massieve industriële werktafel, kabelhaspel annex salontafel met wieltjes, antiek Frans ledikantje annex bankje, krukjes, industriële krukjes, grote oude trapleer. 

Hou de site in de gaten. Zie je iets leuks? Like ons op facebook en ontvang 15% korting!
Ook te vinden op pinterest; 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten