zondag 23 december 2012

Daily december, 4e zondag, schrijven met licht


De 4e kaars is aan. De laatste zondag voor kerst.


Schrijven met licht;
Dit gaat trouwens beter als je iemand voor je lens hebt staan die in spiegelbeeld kan schrijven en met een zaklantaarn die makkelijk aan en uit gaat. Wij hadden er één die wel aan ging maar niet meer uit. 

 Je zet eerst je fotocamera op M (manual). Je zet je camera hierna op 'bulb' (met het wieltje helemaal naar links draaien). Chels staat hier voor een donker kleed die we over de deur hadden gehangen in een kamer waar we het donker konden maken. Met de lampen aan stel je scherp (half indrukken) op bijv. het gezicht van de persoon die gaat schrijven.  Je (Chelsea) doet het licht uit en je (ik) drukt (-t) de knop van de camera helemaal in (sluiter blijft openstaan) en dit hou je ook ingedrukt. Je (Chelsea) schrijft met een zaklamp op je (haar) gemak iets in spiegelbeeld in de ruimte (die scherp is gesteld dus op de hoogte van haar gezicht). 
Eigenlijk zou je er een losse flits bij moeten gebruiken en nu flitsen of zoals bij ons doe je (Chelsea) het licht weer aan. Je (ik in dit geval) laat de knop van de camera los.
En voilà...grappig hè?


Wij wensen jullie hele gezellige kerstdagen en tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten